Yapay Zeka ile İngilizce İçerik Sitesi Oluşturmak

İlk olarak Appsumo’da karşılaştığım fakat denemeye vakit ayırmadığım yapay zeka içerik araçları tweet olarak da birkaç kez karşıma çıkınca İngilizce dekorasyon sitesi açarak denemeye karar verdim.

İlk olarak kendime İngilizce ve kısa bir dekorasyon domaini bulmak için Godaddy Auctions ve ExpiredDomains.net’i kontrol ettim. Tam olarak aradığım domain olmasa da kısa olması nedeniyle beni cezbeden 2 yaşındaki decorevia.com alan adını Godaddy Auctions üzerinden satın aldım. Namecheap’den de Amerika lokasyonlu başlangıç seviye bir hosting satın aldıktan sonra WordPress kurdum ve tema ve eklenti ayarlarını da tamamladıktan sonra içerikleri oluşturma sürecine geçtim.

Öncelikle yeni kullanıcılara 10 kredi veren ve bu krediyle yaklaşık 1000 kelimelik bir içerik oluşturmamızı sağlayan Writesonic.com’u denedim. Son derece başarılı bir sonuç karşıma çıkınca buradan devam etmeye karar versem de Appsumo’da yer alan diğer içerik üreticilerinden en azından birini denemek istedim ve $49’a WordHero’yu satın aldım, 45 dakika sonra da iade sürecini başlattım. Şu an Writesonic ile çalışmaya devam ediyorum.

İçerik başlıklarını belirlemek için Google anahtar kelime planlayıcı, Semrush, Google Trends ve SEOmonitor kullanıyorum. WriteSonic başlık fikirleri sunsa da başlıkları kendim belirleyip yazım sürecine öyle geçiyorum.

Decorevia.com’da 25 günde 15 içerik yayınladım ve içerikler 1000–1500 kelime aralığında. 5 gün önce Adsense reklamlarını ekledim. Henüz bir kazanç getirmese de Analytics görüntüsünü aşağıya bırakıyorum. Türkiye girişlerin tamamı benim.

Yapay zeka içeriklerini denemek için yaptığım bu siteyle yaklaşık 2 ay daha uğraşıp içerik sayısını +100 yapınca bir süre kendi haline bırakmayı düşünüyorum.

Writesonic’le çok daha niche bir site üzerinde çalışmaya başladım. Ordaki dönüşün bundan daha hızlı olacağını düşünüyorum. O sitedeki içerikler de oturunca onun da detaylarını paylaşacağım.

Son olarak yaklaşık 17 yıl önce hazır blog, forum ile başladığım internet maceramda sayısız site oluşturdum, aldım, sattım, kazandım, kaybettim. Son 7–8 senedir de kurumsal web tasarım, SEO, reklam alanlarında danışmanlık yapıyorum; fakat 33 yaşında olduğum 2021 senesinde bu tarz yabancı dilde içerik siteleri oluşturmama neden, şahsen tanımadığım, Twitter’da takip ettiğim Onur Ozcan’dır. Bu vesileyle de bilgi paylaşımları için kendisine teşekkür etmiş olayım.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Haber Sitelerinin Spam Merakı

Yıllardır magazin ve galeri kategorilerinde  erotik sayılabilecek fotoğrafları yayınlayarak trafik sağlayan haber siteleri, arama motoru optimizasyonu algısının iyice…

Google Trends yenilendi

Google‘nin en sevilen servislerinden biri olan Google Trends, artık yep yeni bir yüz ile bizi karşılıyor. Yapılan değişiklikler…